Hier praat je niet over op een verjaardag

logo Huiselijk geweld en nu

Gesprekken “WIJ PRATEN EROVER” van start

In de maand maart is een hele reeks gesprekken gepland over onderwerpen waar je in het dagelijks leven niet zo makkelijk over spreekt.

Nadat Miranda Siebel het taboe op huiselijk geweld doorbrak door haar eigen verhalen openlijk in de media te gaan delen, besefte zij zich dat dit taboe niet alleen gold voor het onderwerp huiselijk geweld.

Ook de burn-out, waar ze zelf doorheen was gegaan, was iets waar amper openlijk over werd gesproken. Natuuurlijk is er de wereld aan informatie te vinden over het onderwerp maar slechts weinigen komen er openlijk voor uit wanneer zij zelf een burn-out doormaken. Slechts intimi zijn op de hoogte, waardoor veel mensen nog steeds geheel alleen door dergelijke processen heen gaan. En dat is nu net waar Miranda Siebel zich hard voor maakt: niemand zou een dergelijk proces alleen moeten doormaken.

Daarom besloot zij in de maand maart gesprekken te plannen, gratis en toegankelijk voor iedereen.

Het werd een mooie verzameling van onderwerpen:

  • Toen was het veilig, maar dat was het niet altijd;
  • Burn-out in je voordeel;
  • PTSS;
  • Na de scheiding;
  • Ik heb een samengesteld gezin;
  • Bijzondere levensverhalen;
  • Ik verlang naar rust en ruimte.

De gesprekken worden allen aangeboden via ZOOM en via Clubhouse. 

Meer informatie op de website www.mirandasiebel.nl

SITE VEILIG VERLATEN

Verlaat direct deze site

PODCAST

Beluister hier de podcast

i

NIEUWS

Lees hieronder het laatste nieuws

Actie gelanceerd!

Berichten 28-12-2020 | Actie op social media gelanceerd | De actie "zeg JA!" is gelanceerd! Vanmiddag is de actie "zeg JA!" gelanceerd! Het is een grote drempel om te gaan praten over een onveilige thuissituatie. Er zijn vele redenen om niet te gaan praten. De ander...

Lees meer

Actie op social media

Berichten 27-12-2020 | Actie op social media | We zeggen steeds tegen mensen "PRAAT over huiselijk geweld". Maar stel dat ik me op dit moment niet veilig voel thuis, tegen wie kan ik dan praten? Hoe weet ik wie hier open voor staat? Het is een grote stap om mijn mond...

Lees meer

Huiselijk geweld tijdens coronacrisis

NIEUWS 26-12-2020 | Huiselijk geweld tijdens coronacrisis | Slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling zijn nóg kwetsbaarder tijdens de coronacrisis. In quarantaine lopen spanningen op en kunnen de slachtoffers nauwelijks ontsnappen aan de pleger, die ook...

Lees meer

CBS: 1,2 Miljoen slachtoffers van huiselijk geweld

NIEUWS 21-12-2020 | 1,2 miljoen slachtoffers van huiselijk geweld | 1,2 miljoen personen van 16 jaar en ouder gaven in maart en april van dit jaar aan in de voorgaande 12 maanden slachtoffer te zijn geweest van een vorm van huiselijk geweld. Bij 820 duizend personen...

Lees meer