Lees over huiselijk geweld

Volg hieronder het laatste nieuws over dit onderwerp

Berichten 27-12-2020

| Actie op social media |

We zeggen steeds tegen mensen “PRAAT over huiselijk geweld”. Maar stel dat ik me op dit moment niet veilig voel thuis, tegen wie kan ik dan praten? Hoe weet ik wie hier open voor staat? Het is een grote stap om mijn mond open te doen, om de vuile was buiten te hangen. De drempel om zomaar iemand aan te spreken is hoog.
Deze actie is bedoeld om de drempel te verlagen. Juist nu, een tijd waarin veel mensen thuis zijn, is het voor veel mensen extra onveilig. En dan kunnen we er zijn voor elkaar. Maar dat moeten we dan wel van elkaar weten.
Als jij op sociale media zegt: “JA, ik wil naar jou luisteren als jij je thuis niet veilig voelt” weet jouw hele netwerk weet meteen dat ze bij jou terecht kunnen! Hoe eenvoudig en tegelijk hoe waardevol is dat?!
En deze actie geeft ook aandacht aan jou, niet alleen aan de slachtoffers die we de helpende hand toesteken. Op deze site leg ik precies uit wat er van je verwacht wordt en hoe jij ondersteund kan worden als dat nodig is. Want áls iemand tegen je gaat praten hoef jij het niet alleen te doen!

Dus, doe mee en vraag vervolgens ook aan jouw netwerk om mee te doen!

Deel deze pagina bijvoorbeeld op LinkedIn, Facebook, Instagram, via de Whatsapp.

Laten we zorgen dat alle mensen in Nederland die zich op dit moment thuis niet veilig voelen en die huiselijk geweld mee maken vanaf januari heel makkelijk online kunnen zien wie er voor hun klaar staat.

Laten we samen de drempel verlagen zodat het geweld kan stoppen!

Dus ga via de onderstaande knop naar de actie-pagina en deel deze post op al jouw sociale media kanalen met daarbij de oproep deze te delen.

 

uitgelicht

Wat kun jij voor betekenen voor iemand die slachtoffer van huiselijk geweld is?

De persoon die huiselijk geweld mee maakt kan terecht bij professionals voor hulp. Jij kunt dit eventueel vertellen aan het slachtoffer, of meegaan als je dat wilt.

Iemand die zich thuis niet veilig voelt kan zijn of haar verhaal face-to-face vertellen aan de huisarts, praktijkondersteuner, maatschappelijk werker of bij de politie.

Politie

Bel in geval van spoed altijd direct het alarmnummer 112.

Voor informatie kun je het informatienummer bellen: 0900 – 8844.

Kijk op de website van de politie voor meer informatie met betrekking tot het thema huiselijk geweld.

 

Veilig Thuis

Wil jij even (anoniem) sparren als jij huiselijk geweld vermoedt, dan kun je altijd (24/7) terecht bij Veilig Thuis.

Dit kan telefonisch via het gratis telefoonnummer 0800-2000 of online via de website van Veilig Thuis

Je kunt ook met hen chatten. De chat is gratis en anoniem en op werkdagen open van 9 tot 17 uur.

 SAFE Women

Op de website van SAFE Women vinden vrouwen die het slachtoffer van partnergeweld zijn online hulp.

Slachtofferhulp

Huiselijk geweld is geweld gepleegd door een partner, ex-partner, familielid, vriend of vriendin. Dit kan lichamelijk, seksueel en emotioneel geweld zijn. Kindermishandeling en oudermishandeling zijn ook vormen van huiselijk geweld. Eerwraak en iemand uithuwelijken of dwingen om te trouwen vallen ook onder huiselijk geweld.

Bent je slachtoffer van huiselijk geweld? Op de website van Slachtofferhulp vind je informatie over wat je kunt doen om het huiselijk geweld te melden en te laten stoppen.

LEES

Onlangs gepubliceerde berichten

WIJ PRATEN EROVER in maart 2021

Hier praat je niet over op een verjaardag Gesprekken "WIJ PRATEN EROVER" van start In de maand maart is een hele reeks gesprekken gepland over onderwerpen waar je in het dagelijks leven niet zo makkelijk over spreekt. Nadat Miranda Siebel het taboe op huiselijk geweld...

Actie gelanceerd!

Berichten 28-12-2020 | Actie op social media gelanceerd | De actie "zeg JA!" is gelanceerd! Vanmiddag is de actie "zeg JA!" gelanceerd! Het is een grote drempel om te gaan praten over een onveilige thuissituatie. Er zijn vele redenen om niet te gaan praten. De ander...

Huiselijk geweld tijdens coronacrisis

NIEUWS 26-12-2020 | Huiselijk geweld tijdens coronacrisis | Slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling zijn nóg kwetsbaarder tijdens de coronacrisis. In quarantaine lopen spanningen op en kunnen de slachtoffers nauwelijks ontsnappen aan de pleger, die ook...